Het vinden van de juiste energiebronnen is de sleutel tot stressvermindering. Iedereen heeft een andere in- en ontspanningsbehoefte, de kunst is datgene te bieden wat aansluit bij zowel de persoon als de werkomgeving (het bedrijf). Hier richt bedrijfsvitaliteit zich op. De holistische aanpak en het specifieke maatwerk zorgt ervoor dat ontspanning een vaste plek krijgt in de werkweek.

Wanneer de volgende signalen zichtbaar worden in de werkomgeving of wanneer je deze signalen wil voorkomen, dan is het interessant om te kijken of één van de twee trajecten wat kan betekenen.

- onrust
- de kantjes er vanaf lopen

- vermoeidheid
- lage productiviteit
- moeite met veranderingen
- slechte concentratie
- ontevreden
- sneller geïrriteerd dan anders

- fysieke klachten
- regelmatige ziekmelding
- minder betrokkenheid
- slaapproblemen
- emotioneel instabiel

Bedrijfsvitaliteit:

- bied structurele ontspanning door middel van stoelmassage
- maakt de balans tussen in- en ontspanning op de werkvloer inzichtelijk

- geeft inzicht hoe medewerkers persoonlijk omgaan met in- en ontspanning
- laat medewerkers ervaren hoe ze hun energie beheren en dit beter kunnen managen
- laat medewerkers ervaren hoe beweging en ontspanning simpel en leuk ingezet kan worden in de werkweek
- bied verschillende ontspanningsmethoden en handvatten
- bied persoonlijke begeleiding, door middel van het stressreductie traject, voor medewerkers die burn-out klachten aan het ontwikkelen zijn

Als werkgever heb jij de tools in handen om je medewerkers te stimuleren en ontspannen te werken. Wanneer je medewerkers goed in hun vel zitten kan er veel werk verricht worden.

Werkwijze bedrijfsvitaliteit:

Bedrijfsvitaliteit richt zich op oefen- en ervaringsgerichte situaties: spel, sport en ontspanningsmethoden. Deze worden ingezet om te leren luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Zodra mensen hun lichaamssignalen herkennen weten ze vaak ook beter wat ze nodig hebben om ziekte te voorkomen. Mijn aanbod is gericht op maximaal 50 medewerkers. 

 

Bedrijfsvitaliteit basis

± 3 maanden

- stoelmassage
- onderzoek werkplek

- training energie beheer
- training in- en ontspanning
- handvatten op maat 

We maken van te voren een planning hoe we aan de slag gaan. Er wordt gestart met stoelmassage wat structureel wordt ingepland. Afhankelijk van het aantal medewerkers kan dit inhouden: 1 x in de week één dagdeel (12 keer) of 1 x in de twee weken één dagdeel (totaal 6 keer).

Onderzoek wordt gedaan naar welke middelen er al zijn op gebied van vitaliteit en in hoeverre hier gebruik van gemaakt wordt. Daarnaast wordt een inventarisatie gemaakt van de persoonlijke in- en ontspanningsbalans van medewerkers.

Er worden trainingen gegeven op gebied van energiebeheer en in-en ontspanningsbalans. Praktische handvatten worden op maat aangereikt zodat ontspanning een vaste plek krijgt in de werkweek.

Bedrijfsvitaliteit uitgebreid

± 6 maanden

- stoelmassage
- onderzoek werkplek

- training energie beheer
- training in- en ontspanning
- handvatten op maat 
- individuele ondersteuning

In dit traject wordt dezelfde basis als bij het eerste traject gebruikt. Het verschil zit hem in de individuele ondersteuning en dat stoelmassage een langere periode wordt aangeboden.

De individuele begeleiding is geschikt voor medewerkers die burn-out klachten aan het ontwikkelen zijn of extra inzicht en handvatten nodig hebben om meer rust in het lichaam te ervaren. Dit wordt gedaan door middel van het stressreductie traject. De begeleiding van individuele medewerkers ligt tussen de 6 en 12 sessies. De sessies duren 120 minuten. In overleg kan de sessie duur aangepast worden.

Het doel van dit pakket is om te voorkomen dat medewerkers in de ziektewet belanden. Door specifieke hulp op de werkplek zorg je ervoor dat iemand zijn ritme behoudt en bied je handvatten gericht op die persoon om spanning te verminderen.  

Medewerker in zijn kracht:

Zodra mensen hun lichaamssignalen herkennen weten ze vaak ook beter wat ze nodig hebben om ziekte te voorkomen. Wil je dat je medewerkers lekkerder in hun vel komen te zitten en zelf regie behouden over hun gezondheid?