Heb je het gevoel dat je vastzit? Dat gedachten en patronen zich blijven herhalen en je weerhouden te doen van wat je daadwerkelijk wilt doen? Wil je meer inzicht in je patronen en handvatten om de patronen te doorbreken?

Body coaching is een inzichtgevende methode die de kern van de hulpvraag naar boven brengt en direct verandering teweegbrengt in het lichaam. Door middel van spiertesten wordt helder wat het lichaam jou te vertellen heeft. 

Werkwijze Body Coaching:

In gesprek bespreken wat je reden is om een body coach sessie te ondergaan, waar je tegenaan loopt en wat je zou willen veranderen. Na aanleiding van ons gesprek begin ik met de spiertesten. 

Ik laat je ervaren hoe je spieren reageren op stress en pas, waar nodig, correcties toe om het lichaam in balans te brengen. Vervolgens doe ik spiertesten die gekoppeld zijn aan de organen en op de meridiaanbanen liggen. Ik noteer waar de spier stress vertoont en een tekort aan energie heeft. Dit is waar de orgaan wat te vertellen heeft. 

Wanneer ik in kaart heb waar de spieren stress vertonen kan ik de boodschap vertalen en correcties toepassen om het systeem te herstellen. De correcties zijn praktisch en doeltreffend, zoals massagebewegingen, zodat je ze zelf naderhand kan toepassen. De oefeningen worden aan het einde op papier meegegeven.

Body Coaching geeft je in 1 sessie voldoende inzicht en tools om zelf aan de slag te gaan. Het is aan te raden na twee maanden terug te komen voor een tweede sessie. Je ervaart dan wat er in je lichaam is veranderd. Het kan zijn dat je merkt dat je extra ondersteuning nodig hebt, dan is holistische massage, psychomotorische therapie of het stressreductie traject aan te raden. 

De mens is een eenheid. Je fysieke, psychische, emotionele en spirituele toestand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar. Onze lichaamstaal vertelt al vaak wat er aan de hand is. Zo is stress voelbaar in het lichaam en kan dit getest worden door spiertesten. Door specifiek op de spieren te testen die verbonden zijn met de organen wordt inzichtelijk waar een energietekort is. 

Voorbeeld boodschap van de milt: “neem je rust en ontspan, wees mild voor jezelf. Ga uit je hoofd en maak contact met je lichaam. Voel goed wat van jou is en zeg daar JA tegen. Het heeft te maken met het thema begrijpen en begrepen voelen.”

‘je lekker voelen in je lijf en je leven is bedoeld voor iedereen. Dat vraagt om verantwoording nemen. De weg van verandering is een heel persoonlijke en daagt je uit tot actie. Het is als op reis gaan. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen.’ Aria den Hartog.

De oorsprong van Body Coaching ligt in de toegepaste Kinesiologie en Touch for Health en is door Aria den Hartog ontwikkeld.