Volledige ontspanning door aanraking, dat is de kracht van holistische massage. Met een ontspannen lichaam, komt je geest makkelijker tot rust. Door verschillende aanrakingen zoals handoplegging, beweging van de ledematen, schudden van het lichaam, strijkende bewegingen en verschillende vormen van druk wordt beweging in het lichaam op gang gebracht. De aanraking helpt je om meer in contact te zijn met je lichaam en rust in je lichaam te ervaren.

Een holistische massage:

- laat je diepe ontspanning ervaren
- herstelt de balans in het lichaam
- stimuleert de doorbloeding
- zorgt dat spierspanning minder wordt
- zorgt dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd
- stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam
- voedt de huid door het aanbrengen van natuurlijke amandelolie
- biedt handvatten om zelf diepe ontspanning toe te passen

Ik volg mijn intuïtie en laat je ervaren dat je volledig mag ontspannen en spierspanning mag loslaten.

Werkwijze holistische massage:

Mijn holistische benadering is gebaseerd op verschillende studies en ruim 15 jaar massage ervaring. In gesprek bespreken we je reden van de holistische massage, of er klachten zijn, waar je behoefte ligt en waar aandacht nodig is. Deze afstemming is belangrijk voor de keuze van mijn massagegrepen. Het is onder andere essentieel voor mij te weten of je zwanger bent, bepaalde medicatie gebruikt of langdurige spierspanning hebt. Tijdens de massage laat ik je eerst wennen aan mijn handen door deze stil te leggen op je lichaam. Met begeleidende woorden help ik je jouw aandacht te brengen naar het moment. Ik breng je lichaam rustig in beweging door het te schudden. Vervolgens gebruik ik natuurlijke amandelolie om de huid met strijkende bewegingen te voeden. Daar waar spanning is sta ik langer stil en breng ik het zelfhelende vermogen van jouw lichaam op gang door handoplegging, strijkende bewegingen en stevige druk met elkaar te combineren. De zachte aanraking en rustige massagebewegingen zorgen voor een diepe ontspanning. Ik laat je graag kennismaken met mijn benaderwijze. 

Wat anderen zeggen over mijn holistische massage:

Holistische massage is ook onderdeel van het stress reductie traject
In het stress reductie traject wordt er specifiek gekeken naar jou stressfactoren, energiebeheer en hoe de balans tussen in-en ontspanning is verdeeld. Meer weten?