Cupping heeft een diepe werking, het geeft een sterke doorbloeding aan de huid, vermindert spierspanning en zet het lichaam in beweging om afvalstoffen af te voeren.

Cupping massage is intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Het is een van de effectiefste manieren om spierspanning en pijn te verminderen. De cup zuigt vacuüm en trekt de huid omhoog en door een trekkende beweging wordt de bloedsomloop, huid, spieren en zenuwstelsel sterk gestimuleerd.

Door cupping wordt het lichaam aangezet om afvalstoffen (melkzuren) uit spieren en bindweefsel op te ruimen. Een cupping massage werkt door in de dagen erna. Direct na de behandeling of enkele dagen later treedt verlichting van de klacht op.

Het kan ingezet worden bij nek en schouderklachten om knopen en spierspanning te verminderen.

Cupping massage: 

- versoepelt de spieren 
- vermindert spierspanning en spierpijn

Werkwijze:

Ik werk met een siliconen cup en gebruik massageolie waardoor de cup al masserend over de huid heen wordt bewogen. Cupping wordt op verzoek toegepast of waar ik merk dat veel spierspanning is. Daar waar de cups geplaatst zijn kunnen rode verkleuringen van de huid ontstaan. Dat is normaal en trekt na een paar dagen weer weg. Als er sprake is van verkleving van het bindweefsel of een hoge spierspanning kan cupping gevoelig zijn. Het onderliggende weefsel is verstoort, hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling. De hersteltijd wordt na elke behandeling korter.