Uit je hoofd naar je lichaam, dat is de kern van stoelmassage. De speciaal ontworpen stoel, die ledematen en het lichaam ondersteunt, laat je direct ontspannen. De holistische benaderwijze, die jou als geheel ziet, heeft een dieper effect op dit korte ontspanmoment. Je wordt meegenomen in een ontspanningsoefening, leert opmerkzaam te zijn naar wat je lichaam je te vertellen heeft en krijgt korte oefeningen mee die je zelf gedurende dag kan toepassen. De verschillende aanrakingen die over de kleding heen gaan helpen je om meer in contact te zijn met je lichaam en rust te ervaren.

Wanneer de volgende signalen zichtbaar worden in de werkomgeving of wanneer je deze signalen wil voorkomen, dan is het interessant om te kijken stoelmassage wat kan betekenen.

- onrust
- hoofdpijn

- vermoeidheid
- verkramping van spieren
- slaapproblemen
- slechte concentratie
- zorgen maken

Werkwijze stoelmassage:

We maken kort met elkaar kennis en wisselen uit of er dingen zijn die noodzakelijk zijn voor mij om te weten. Deze afstemming is belangrijk voor de keuze van mijn massagegrepen. Het is onder andere essentieel voor mij te weten of je zwanger bent, een ongeluk hebt gehad, bepaalde medicatie gebruikt of langdurige spierspanning hebt.

De stoel wordt ingesteld op jou lichaam. Wanneer je geïnstalleerd bent begin ik met een ontspanningsoefening. Hiermee help ik je aandacht te verschuiven naar het moment. Vervolgens laat ik je wennen aan mijn handen door deze op je lichaam stil te leggen. Door de verschillende aanrakingen zoals handoplegging, beweging van de ledematen, schudden van het lichaam, strijkende bewegingen en verschillende vormen van druk wordt beweging in het lichaam op gang gebracht. Je wordt je bewust van het verschil in lichaamsspanning en merkt op hoe je ademhaling beweegt. Ik laat je ervaren dat je spanning niet vast hoeft te houden en volledig los mag laten.

Als je de hele dag met je hoofd aan het werk bent, kan je je lichaam wel eens vergeten. De aanraking van stoelmassage helpt je om meer in contact te zijn met je lichaam en rust te ervaren

Stoelmassage:

- zorgt voor stressvermindering
- helpt spanning voor een gedeelte los te laten
- haalt je uit je gedachten en brengt je naar je lichaam
- maak je bewust van je ademhaling
- leert je spanningssignalen sneller herkennen
- geeft je korte oefeningen die je gedurende de dag kan toepassen
- zorgt ervoor dat je met een verfrissende blik weer verder kan werken

Tijdsduur stoelmassage:

Stoelmassage word aangeboden bij een minimum van 2 uur. De massage duurt 10 of 15 minuten. Bij twee uur heb je de keuze uit 6 of 8 massages. Wanneer er een aparte ruimte aanwezig is waar stoelmassage kan worden aangeboden is het resultaat van ontspanning groter.

Stoelmassage is laagdrempelig en praktisch doordat de stoel overal neergezet kan worden. Je kan het eenmalig inzetten in je werkomgeving of het wordt aangeboden als onderdeel van bedrijfsvitaliteit. Het grootste effect is wanneer stoelmassage geregeld wordt ingezet en daarnaast naar het grotere geheel gekeken wordt. Hoe is de balans tussen in- en ontspanning op jou werkplek? En hoe gaan medewerkers hier persoonlijk mee om? Meer weten? 

Stoelmassage als ARBO voorziening:

Stoelmassage wordt als ARBO-voorziening door de belastingdienst goedgekeurd waardoor het fiscaal aantrekkelijk kan zijn. Meer informatie hierover, klik dan hier.